Page | of 2

Mary F Redden

From: Mary F Redden
Sent: Monday, April 17, 2006 11:18 AM

To: Brian P Murphy; Lori G Bluhm; Tonni L Bartholomew; 'v_ienivov@yahoo.com’; Cristina Broomfield; Dave
Lambert (E-mail); Jeanne M. Stine; Louise Schilling; Martin Howrylak (E-mait), Robin Belframini {E-mail};
Wade Fleming

Subject: Response fo Question on Agenda ltem E-5

[ am forwarding John Lamerato’s response to the above.

fAary Redden
Admin. Assistant {o the City Manager

uuuuuuuu

Recognition of National Day of Prayer is not a new occurrence for the City of Troy. The City of Troy
has acknowledged the Federal Government Observance of this Special Event since at least 1995.
This item has appeared on past City Council agendas as follows: Consentitemon 5

occasions, regular business ltem on 3 occasions and the remainder under Visitor or Special
Invitation. Chapter 85 - Signs Section 85.03.01 Special Event Signs currently exists and contains
instructions for anyone who wishes to use special event signage.

As far as whether agenda items are placed on the consent agenda or under regular business: That is
strictly the City Manager's call. The City Council as well as visitors can ask for a consent item to

be removed from the blanket approval. ltems that remain on the consent agenda require a unanimous
vote, whereas regular business items require a majority vote or super majority depending on type of
item.

John M. Lamerato,
Acting City Manager

From: Victor Lenivov [mailto:v_lenivovi@yahoo.com]

Sent: Friday, Aprit 14, 2006 2:12 PM

To: Louise Schilling; Jeanne Stine; Dave Lambert; Wade Fleming; Martin Howrylak; Robin Beltramini; Cristina Broomfield
Cc: John M Lamerato; Brian P Murphy; Lori G Bluhm; Clerks; Megan Pennefather

Subject: E-5 '

Dear All,

Since consent agenda items are those which are of a routine nature and are normally expected to be approved, |
find this sign request for displaying a sign on city property interesting. Is this a city sponsored event? If ves,
please clarify. If not, why is this request being submitted as a consent item when city policy in the past has been
not to allow signs on city property except for city sponsored or co-sponsored events. Has the policy changed? If

yes, please clarify,

If this item Is approved and this event is not sponsored or co-sponsored by the city, I am requesting that a
written policy be provided me concerning allowing signs on city property because 1 have some non-commercial
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but political events that I wish to advertise. I am a long time city resident and a US born citizen. I wish to have
equal access and opportunity concerning this issue.

I hope the questions | have raised can be answered and sent to me prior to Monday’s meeting. Hopetully this
will allieviate the necessity of my speaking and taking up your time at the meeting.

Victor Lemivov

New Yahoo! Messenger with Voice. Call regular phones from vour PC and save big.
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